Szakszuka proste i zdrowe śniadanie – to dla mnie jeden z lepszych pomysłów na śniadanko, mocno syci i można przemycić dużo warzyw. Przepis banalnie prosty, możemy do szakszuki wrzucić resztki z lodówki, które się nie zmarnują. To połączenie pomidorów i jajek w przepysznym wydaniu. Myślicie, że taki zestaw tylko na wytrawnie? Spróbujcie przepisy na moje brownie z pomidorami, które uwielbiamy. Jest bardzo wilgotne a pomidorów w ogóle nie czuć. Wracając do naszej szakszuki, bardzo ją polecamy. Uwielbiamy w weekend z rana usiąść przy kawie i właśnie szakszuce.
Szakszuka proste i zdrowe śniadanie
Składniki:
- pół puszki krojonych pomidorów
- 3 jajka
- oliwa / olej rzepakowy
- pół cebuli
- pół papryki
- szczypiorek
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia suszona, czosnek granulowany
Potrzebny czas: 20 minut
Przygotowanie
- Przygotowanie
Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i wszystko dusimy. Wlewamy pół puszki pomidorów, dodajemy przyprawy i dusimy aż zrobi się gęsto.
- Przygotowanie
Robimy miejsce na jajka i je wbijamy, smażymy na małym ogniu do momentu aż bedą idealne dla nas.

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz
Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz więcej przepisów
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/