Sernik na zimno Big Milk Straciatella – obłędny serniczek z kawałkami czekolady. Kilka składników, chwila roboty i możemy takie ciasto zabrać ze sobą do pracy.
Sernik na zimno Big Milk Straciatella
- 4 łyżki jogurtu naturalnego 0%
- twaróg półtłusty 125 g (pół opakowania)
- 20 g odżywki białkowej o smaku lodów waniliowych (może być inny smak odżywki, np biała czekolada)
- łyżka mascarpone
- 3 kostki gorzkiej czekolady 70%
- łyżeczka żelatyny
- 100 ml wody
- słodzidło opcjonalnie (np. erytol – próbujcie masy!)
Potrzebny czas: 25 minut
Przygotowanie
- Sernik Straciatella
Twaróg, jogurt, odżywkę, mascarpone blendujemy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Do naszej masy sernikowej dodajemy żelatynę i blendujemy.
- Czekolada
Dwie kostki gorzkiej czekolady kroimy na małe kawałeczki i łączymy z masą. Wylewamy masę do pojemnika. Na wierzch ścieramy jedną kostkę czekolady i chowamy do lodówki do stężenia. Smacznego! Całość ma 490 kcal, B: 51.7, T: 23.1, W: 17.2.

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?
Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/