Granola domowa z orzechami i miodem

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Wyślij na Email
Share on telegram
Telegram

Granola domowa z orzechami i miodem – to najlepszy dodatek do śniadań. Możemy ją podawać z jogurtem, mlekiem, owocami. Jest przepyszna, zdrowa, szybka w zrobieniu i można ją długo przechowywać.

Granola domowa z orzechami i miodem

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 50 g pestek dyni
  • 40 g odżywki białkowej (np karmelowej)
  • 100 g łącznie waszych ulubionych orzechów (u mnie nerkowce, włoskie, ziemne)
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 7 daktyli
  • jabłko
  • cynamon
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 50 g sezamu jasnego
  • szczypta soli

Potrzebny czas: 20 min..

Przygotowanie

  1. Granola

    Jabłko blendujemy na mus. Daktyle kroimy na małe kawałeczki. Następnie wszystko ze sobą bardzo dokładnie mieszamy i wykładamy na papier.

  2. Pieczenie

    Pieczemy w 180 stopniach około 30/35 minut aż nam się wszystko pięknie zarumieni. Najlepiej co 10 min wszystko przemieszać żeby się nie przypaliło. Granolę dobrze studzimy i przechowujemy w szczelnych słoikach, pojemnikach. Smacznego!

Granola domowa z orzechami i miodem

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!

Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

[instagram-feed]
czekolada, gorąca czekolada, gorąca czekolada do picia, czekolada do picia
Fit słodycze

Gorąca czekolada do picia

Gorąca czekolada do picia – aromatyczna, gorąca czekolada do picia. Najlepszy i najpyszniejszy deser w chłodniejsze dni. Gorąca czekolada towarzyszy mi całą jesień i zimę.

Zobacz więcej

Zapisz się na Newsletter

Bądź na bieżąco ;)