Granola domowa z orzechami i miodem – to najlepszy dodatek do śniadań. Możemy ją podawać z jogurtem, mlekiem, owocami. Jest przepyszna, zdrowa, szybka w zrobieniu i można ją długo przechowywać.
Granola domowa z orzechami i miodem
- 2 szklanki płatków owsianych
- 50 g pestek dyni
- 40 g odżywki białkowej (np karmelowej)
- 100 g łącznie waszych ulubionych orzechów (u mnie nerkowce, włoskie, ziemne)
- 50 g ziaren słonecznika
- 7 daktyli
- jabłko
- cynamon
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 50 g sezamu jasnego
- szczypta soli
Potrzebny czas: 20 minut
Przygotowanie
- Granola
Jabłko blendujemy na mus. Daktyle kroimy na małe kawałeczki. Następnie wszystko ze sobą bardzo dokładnie mieszamy i wykładamy na papier.
- Pieczenie
Pieczemy w 180 stopniach około 30/35 minut aż nam się wszystko pięknie zarumieni. Najlepiej co 10 min wszystko przemieszać żeby się nie przypaliło. Granolę dobrze studzimy i przechowujemy w szczelnych słoikach, pojemnikach. Smacznego!

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/