Granola domowa z orzechami i miodem

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Wyślij na Email
Telegram

Granola domowa z orzechami i miodem – to najlepszy dodatek do śniadań. Możemy ją podawać z jogurtem, mlekiem, owocami. Jest przepyszna, zdrowa, szybka w zrobieniu i można ją długo przechowywać.

Granola domowa z orzechami i miodem

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 50 g pestek dyni
  • 40 g odżywki białkowej (np karmelowej)
  • 100 g łącznie waszych ulubionych orzechów (u mnie nerkowce, włoskie, ziemne)
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 7 daktyli
  • jabłko
  • cynamon
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 50 g sezamu jasnego
  • szczypta soli

Potrzebny czas: 20 min..

Przygotowanie

  1. Granola

    Jabłko blendujemy na mus. Daktyle kroimy na małe kawałeczki. Następnie wszystko ze sobą bardzo dokładnie mieszamy i wykładamy na papier.

  2. Pieczenie

    Pieczemy w 180 stopniach około 30/35 minut aż nam się wszystko pięknie zarumieni. Najlepiej co 10 min wszystko przemieszać żeby się nie przypaliło. Granolę dobrze studzimy i przechowujemy w szczelnych słoikach, pojemnikach. Smacznego!

Granola domowa z orzechami i miodem

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!

Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

domowe cukierki, kulki czekoladowe, kulki domowe ferrero, słodycze z fasoli, zdrowe słodycze, zdrowe słodycze przepis, przepis czekoladki, przepis praliny
Fit słodycze

Kulki Ferrero Rocher z fasoli

Kulki Ferrero Rocher z fasoli – Kto kojarzy kulki Ferrero? Ja je ubóstwiam! Stwierdziłam, że muszę je zrobić w zdrowszej wersji. Pomysł trochę szalony, jednak

Zobacz więcej