Pieczone chrupki z ciecierzycy na ostro – te cieciochrupki idealnie nadają się na przekąskę, grzanki do zupy, dodatek do sałatek. Do przygotowania chrupek możemy użyć ciecierzycy z puszki, jak i ugotowanej samodzielnie.
Pieczone chrupki z ciecierzycy na ostro
- puszka ciecierzycy
- oliwa z oliwek
- słodka papryka
- czosnek granulowany
- kmin rzymski
- papryka wędzona
- oregano
- chili
- sól
Potrzebny czas: 35 minut
Przygotowanie
- Ciecierzyca
Ciecierzycę trzeba odsączyć i dobrze wysuszyć ręcznikiem papierowym. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
- Dodatkowo
Ciecierzycę łączymy z oliwą i przyprawami. Pieczemy około 30 min. W trakcie pieczenia możemy przemiszać ciecierzycę, aby równomiernie się zarumieniła. Smacznego!

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?
Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/