Obiad Przepisy Śniadania Wypieki

Pieczone chrupki z ciecierzycy na ostro

Pieczone chrupki z ciecierzycy na ostro – te cieciochrupki idealnie nadają się na przekąskę, grzanki do zupy, dodatek do sałatek. Do przygotowania chrupek możemy użyć ciecierzycy z puszki, jak i ugotowanej samodzielnie.

Pieczone chrupki z ciecierzycy na ostro

  • puszka ciecierzycy
  • oliwa z oliwek
  • słodka papryka
  • czosnek granulowany
  • kmin rzymski
  • papryka wędzona
  • oregano
  • chili
  • sól

Potrzebny czas: 35 minut

Przygotowanie

  1. Ciecierzyca

    Ciecierzycę trzeba odsączyć i dobrze wysuszyć ręcznikiem papierowym. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.

  2. Dodatkowo

    Ciecierzycę łączymy z oliwą i przyprawami. Pieczemy około 30 min. W trakcie pieczenia możemy przemiszać ciecierzycę, aby równomiernie się zarumieniła. Smacznego!

Pieczone chrupki z ciecierzycy

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?

Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *