Gofry dyniowe zdrowe śniadanie

gofry dyniowe gofry z dyni gofry wytrawne zdrowe sniadanie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Wyślij na Email
Share on telegram
Telegram

Gofry dyniowe zdrowe śniadanie – jeśli po ugotowaniu zupki dyniowej, zrobieniu placuszków dyniowych, ciasta dyniowego zostało ci jeszcze puree z dyni to czas na gofry. Jest to świetne śniadanie, bardzo wartościowe i do tego możemy szaleć z dodatkami warzywnymi bo dynia sama w sobie ma raczej neutralny smak. Jeśli szukacie przepisu na placuszki dyniowe to również pojawią się na stronie. Warto kombinować i dokładać warzywka i owoce gdzie się da z przewagą warzyw oczywiście. Więcej warzyw, spacerów i wody to już pierwsze dobre podejście do naszych zdrowych nawyków, które warto wypracować.

Gofry dyniowe zdrowe śniadanie – składniki

Składniki:

  • 100 g mąki ryżowej / owsianej / pszennej / orkiszowej
  • 3/4 szklanki puree z dyni
  • 100 g kefiru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego
  • łyżka erytrytolu / ksylitolu / cukru
  • cynamon
  • 2 jajka
  • szczypta soli

Potrzebny czas: 20 min..

Przygotowanie:

  1. Ciasto na gofry

    Gofrownice nagrzewamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli a resztę skłaników blendujemy osobno. Wszystko łączymy delikatnie mieszając. Na rozgrzanej gofrownicy pieczemy około 5 minut.

  2. Dodatki

    Do gofrów można dać owoce jak i warzywa. Świetnie sprawdzą się pomidorki, sos domowej roboty, awokado, hummus. Smacznego!

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz 🙂

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!

Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz więcej przepisów
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

[instagram-feed]

Zapisz się na Newsletter

Bądź na bieżąco ;)