gofry dyniowe gofry z dyni gofry wytrawne zdrowe sniadanie
Obiad Przepisy Śniadania

Gofry dyniowe zdrowe śniadanie

Gofry dyniowe zdrowe śniadanie – jeśli po ugotowaniu zupki dyniowej, zrobieniu placuszków dyniowych, ciasta dyniowego zostało ci jeszcze puree z dyni to czas na gofry. Jest to świetne śniadanie, bardzo wartościowe i do tego możemy szaleć z dodatkami warzywnymi bo dynia sama w sobie ma raczej neutralny smak. Jeśli szukacie przepisu na placuszki dyniowe to również pojawią się na stronie. Warto kombinować i dokładać warzywka i owoce gdzie się da z przewagą warzyw oczywiście. Więcej warzyw, spacerów i wody to już pierwsze dobre podejście do naszych zdrowych nawyków, które warto wypracować.

Gofry dyniowe zdrowe śniadanie – składniki

Składniki:

  • 100 g mąki ryżowej / owsianej / pszennej / orkiszowej
  • 3/4 szklanki puree z dyni
  • 100 g kefiru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego
  • łyżka erytrytolu / ksylitolu / cukru
  • cynamon
  • 2 jajka
  • szczypta soli

Potrzebny czas: 20 minut

Przygotowanie:

  1. Ciasto na gofry

    Gofrownice nagrzewamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli a resztę skłaników blendujemy osobno. Wszystko łączymy delikatnie mieszając. Na rozgrzanej gofrownicy pieczemy około 5 minut.

  2. Dodatki

    Do gofrów można dać owoce jak i warzywa. Świetnie sprawdzą się pomidorki, sos domowej roboty, awokado, hummus. Smacznego!

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz 🙂

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!

Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz więcej przepisów
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *