Fit słodycze Przepisy Śniadania Wypieki

Muffiny z fasoli czerwonej

Muffiny z fasoli czerwonej! Lubicie ciasta,ciasteczka, babeczki bez mąki – kiedyś takich wyrób cukierniczy byłby nie do pomyślenia (chodzi mi o nasze babcie) a teraz? Proszę bardzo!

Muffiny z fasoli czerwonej

Składniki

  • 4 łyżki płatków owsianych
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 banany małe dojrzałe
  • jajko
  • 3 łyżki kakao
  • łyżka masła orzechowego
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 6 daktyli
  • 4 łyżeczki ksylitolu
  • cynamon
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej

Potrzebny czas: 25 minut

Przygotowanie

  1. Masa

    Daktyle moczymy (około 20 min). W tym czasie fasolę odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie blendujemy na gładką mase. Dodajemy cynamon, ksylitol, daktyle, kakao, masło orzechowe proszek do pieczenia i sodę – blendujemy. Następnie dorzucamy olej, banany, jajko i płatki owsiane – całość miksujemy.

  2. Pieczenie

    Na koniec przekładamy ciasto do foremek na muffinki i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Pieczemy około 25 min (góra – dół). Smacznego!

Muffiny z fasoli czerwonej

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?

Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *