Muffiny z fasoli czerwonej

Udostępnij przepis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Wyślij na Email
Share on telegram
Telegram

Muffiny z fasoli czerwonej! Lubicie ciasta,ciasteczka, babeczki bez mąki – kiedyś takich wyrób cukierniczy byłby nie do pomyślenia (chodzi mi o nasze babcie) a teraz? Proszę bardzo!

Muffiny z fasoli czerwonej

Składniki

  • 4 łyżki płatków owsianych
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 banany małe dojrzałe
  • jajko
  • 3 łyżki kakao
  • łyżka masła orzechowego
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 6 daktyli
  • 4 łyżeczki ksylitolu
  • cynamon
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej

Potrzebny czas: 25 min..

Przygotowanie

  1. Masa

    Daktyle moczymy (około 20 min). W tym czasie fasolę odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie blendujemy na gładką mase. Dodajemy cynamon, ksylitol, daktyle, kakao, masło orzechowe proszek do pieczenia i sodę – blendujemy. Następnie dorzucamy olej, banany, jajko i płatki owsiane – całość miksujemy.

  2. Pieczenie

    Na koniec przekładamy ciasto do foremek na muffinki i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Pieczemy około 25 min (góra – dół). Smacznego!

Muffiny z fasoli czerwonej

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?

Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przepisy

Owsianka owocowa z piekarnika

Owsianka owocowa z piekarnika – sycące, pyszne i super proste, szybkie śniadanko. Płatki owsiane są tanie i łatwodostępne a z dodatkiem owoców, orzechów, jogurtów powstaje

Zobacz więcej

Zapisz się na Newsletter

Bądź zawsze na bieżąco ;)