Ciasto fit kinder country

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Wyślij na Email
Share on telegram
Telegram

Ciasto fit kinder country – to ciasto zniknęło w mgnieniu oka. Idealne połączenie waniliowej masy z czekoladową. Kilka składników, chwila roboty.

Ciasto fit kinder country

Składniki

  • 2 jogurty greckie naturalne ( 800 g)
  • mascarpone lub ricotta 250 g (polecam ricottę)
  • łyżka kakao
  • słodzidło (miód, ksylitol, erytrol)
  • Skyr waniliowy (może być inny serek waniliowy) 150 g
  • 2 łyżki żelatyny
  • 3/4 szklanki wody
  • 2 wafle ryżowe (może być ryż preparowany, orzechy, polewa czekoladowa)

Potrzebny czas: 20 min..

Przygotowanie

  1. Masa waniliowa

    Zaczynamy od masy waniliowej – jogurt grecki (jedno opakowanie) łączymy ze Skyrem waniliowym i mascarpone. Musimy zagotować wodę i rozpuść w niej 2 łyżki żelatyny (trzeba zrobić to dokładnie aby nie zostały grudki). Masę waniliową łączymy z żelatyną, wylewamy do tortownicy (u mnie 18 cm) i wstawiamy do lodówki.

  2. Masa czekoladowa

    Następnie przygotujemy masę czekoladową – jogurt grecki blendujemy z kakao, mascarpone i słodzidłem. Tak samo jak w masie waniliowej przygotowujemy żelatynę – łączymy z masą czekoladową. Naszą masę wylewamy na waniliową. Na koniec posypujemy waflami lub innymi dodatkami (ciasto zostawiłam na noc w lodówce). Tortownica ma 18 cm 🙂 Smacznego!

Ciasto kinder country

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?

Zapraszamy na nasz instagram  https://www.instagram.com/roksanaptaszek/

2 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

[instagram-feed]

Zapisz się na Newsletter

Bądź na bieżąco ;)