Fit ciasta Fit słodycze Przepisy

Ciasto fit kinder country

Ciasto fit kinder country – to ciasto zniknęło w mgnieniu oka. Idealne połączenie waniliowej masy z czekoladową. Kilka składników, chwila roboty.

Ciasto fit kinder country

Składniki

  • 2 jogurty greckie naturalne ( 800 g)
  • mascarpone lub ricotta 250 g (polecam ricottę)
  • łyżka kakao
  • słodzidło (miód, ksylitol, erytrol)
  • Skyr waniliowy (może być inny serek waniliowy) 150 g
  • 2 łyżki żelatyny
  • 3/4 szklanki wody
  • 2 wafle ryżowe (może być ryż preparowany, orzechy, polewa czekoladowa)

Potrzebny czas: 20 minut

Przygotowanie

  1. Masa waniliowa

    Zaczynamy od masy waniliowej – jogurt grecki (jedno opakowanie) łączymy ze Skyrem waniliowym i mascarpone. Musimy zagotować wodę i rozpuść w niej 2 łyżki żelatyny (trzeba zrobić to dokładnie aby nie zostały grudki). Masę waniliową łączymy z żelatyną, wylewamy do tortownicy (u mnie 18 cm) i wstawiamy do lodówki.

  2. Masa czekoladowa

    Następnie przygotujemy masę czekoladową – jogurt grecki blendujemy z kakao, mascarpone i słodzidłem. Tak samo jak w masie waniliowej przygotowujemy żelatynę – łączymy z masą czekoladową. Naszą masę wylewamy na waniliową. Na koniec posypujemy waflami lub innymi dodatkami (ciasto zostawiłam na noc w lodówce). Tortownica ma 18 cm 🙂 Smacznego!

Ciasto kinder country

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?

Zapraszamy na nasz instagram  https://www.instagram.com/roksanaptaszek/

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *