Batoniki Snickers Crisp przepis – jeśli chodzi o Snickersy to zdecydowanie wolę klasyczną wersję ale ten domowy Snickers Crisp czy ciasto jednoporcjowe jakie zrobiłam bardzo mi zasmakowały Jeśli chcesz spróbować wersję jednoporcjową ciasta Snickers Crisp wpisz w wyszukiwarce ciasto jednoporcjowe Snickers, wyskoczy Ci klasyczna wersja i ta. To jest zdecydowanie niebo w gębie.
Batoniki Snickers Crisp przepis – składniki
Składniki:
- 30 daktyli
- 2 łyżki masła orzechowego
- 60 g jagły ekspandowanej (ja zamawiam na allegro)
- szczypta soli
- 100 g gorzkiej czekolady
- 20 g mleczka kokosowego
Potrzebny czas: 50 minut
Przygotowanie:
- Masa batonika
Daktyle moczymy w gorącej wodzie 30 minut, odsączamy. Blenduje daktyle z masłem orzechowym, dodajemy sól i jagłę. Wszystko mieszamy i wkładamy masę na godzinkę do lodówki. Wyciągamy, formujemy batoniki i wkładamy do lodówki.
- Polewa czekoladowa
W tym czasie robimy polewę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce z mleczkiem kokosowym, studzimy i polewamy nasze batony.
- Wskazówki
Batony przechowujemy w lodówce. Z masy wyszło mi 10 sztuk, całość ma 1595 kcal, B:36.8, T:73.3, W:190.3. Jeden batonik ma 160 kcal.

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz
Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz więcej przepisów
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/