Jednoporcjowe ciasto Snickers Crisp
Fit ciasta Fit słodycze Jednoporcjowe Przepisy

Jednoporcjowe ciasto Snickers Crisp

Jednoporcjowe ciasto Snickers Crisp to hit w moim domu, uwielbiam je tak samo mocno jak mój narzeczony. Nie dość, że jemy takie na pół przy tym ograniczamy kalorie to jeszcze nie jemy słodyczy sklepowych. Zastanawiasz się jak zmienić swoje nawyki żywieniowe? Chcesz wyglądać i czuć się lepiej? Stawiaj sobie małe cele i realizuj je każdego dnia konsekwentnie. Nie wykluczaj od razu wszystkiego z jadłospisu, dieta ma być dla Ciebie nie ty dla diety! 🙂

Jednoporcjowe ciasto Snickers Crisp – składniki

Składniki :

  • 40 g Delecta pyszny budyń z serca natury karmel z solą (do tego tak jak na opakowaniu 170 ml wody)
  • 20 g ryżu preparowanego
  • 12 g miodu
  • 7 daktyli
  • 15 g masła orzechowego
  • łyżka mleka
  • 75 g jogurtu greckiego
  • 5 g kakao
  • 4 g żelatyny
  • słodzidło u mnie erytrytol (można użyć ten np. ksylitolu, ale zmienią się kalorie)

Potrzebny czas: 35 minut

Przygotowanie

  1. Budyń

    Budyń karmel z solą robimy tak jak na opakowaniu, studzimy i przelewamy do naszego pojemnika

  2. Następna masa

    Daktyle moczymy około 30 min. Masło orzechowe, miód, mleko, daktyle blendujemy. Ryż preparowany łączymy z masą i wykładamy na budyń, wyrównujemy.

  3. Ostatnia masa

    Żelatynę rozpuszczamy w 60 ml gorącej wody. Jogurt, kakao, słodzidło i żelatynę razem blendujemy. Studzimy i czekamy aż troszkę stężeje. Na koniec wylewamy na ryż i wstawiamy do lodówki 🙂 Możemy posypać kulkami nesquik ale wtedy trzeba je doliczyć 🙂 Pojemność pojemnika 400 ml 🙂 Smacznego!

ciasto jednoporcjowe, przepis na ciasto, ciasto bez pieczenia, snickers crisp.

Najlepsze po kilku godzinach w lodówce ?❤️❤️

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz❤️

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!

Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz więcej podobnych przepisów na ciasto jednoporcjowe
 https://www.instagram.com/dietanaluziepl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *