Fit ciasta Fit słodycze Jednoporcjowe Przepisy

Sernik ciasto krówkowe jednoporcjowe

Sernik ciasto krówkowe jednoporcjowe – uwielbiam serniki w każdej formie ale taki z masą krówkową i orzeszkami wciągam na raz. Jest bardzo szybki w przygotowaniu i składniki do niego są łatwo dostępne.

Sernik ciasto krówkowe jednoporcjowe

Składniki

  • 4 biszkopty (mogą być herbatniki)
  • łyżka masy kajmakowej krówkowej
  • 1 łyżka orzeszków ziemnych niesolonych
  • szklanka mleka 2%
  • łyżka jogurtu greckiego 0%
  • budyń waniliowy 20 g
  • 2 herbatniki Beti (Biedronka)
  • słodzidło wedle uznania (ja używam erytrolu)
  • twaróg klinek chudy (pół opakowania – 125g)

Potrzebny czas: 20 minut

Przygotowanie

  1. Sernik

    Budyń gotujemy na gęsto ze słodzidłem tak jak jest na opakowaniu (do tego szklanka mleka). Następnie twaróg blendujemy razem z przestudzonym budyniem, wylewamy na biszkopty (wstawiamy na chwilę do lodówki).

  2. Masa kajmakowa

    W tym czasie jogurt grecki blendujemy z masą kajmakową a orzeszki ziemne rozdrabniamy. Wyciagąmy pudełko z lodówki i na budyń wylewamy masę krówkową. Na koniec posypujemy orzeszkami i pokruszonymi herbatnikami. Zostawiamy na noc w lodówce. Smacznego! Całość: 483 kcal B: 42.3g , T: 14.3g, W:45.5g

Sernik ciasto krówkowe jednoporcjowe

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?

Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/

3 komentarze

  1. Ile twarogu, bo nie widzę w przepisie?
    Czy zamiast biszkoptów mogą być herbatniki?
    Dziękuje za odp

Możliwość komentowania została wyłączona.