Mini pizze w bułkach przepis – kto nie lubi domowych zapiekanek, domowych fastfoodów, pizzy? Nie znam takiej osoby, a Ty? Z pewnością lubimy proste i smaczne dania z użyciem produktów które mamy w domu. Nie każdemu chce się robić ciasto na pizzę w domu, ponieważ trwa to trochę czasu. Mini pizze w bułkach to świetna i szybka alternatywa na smaczne śniadanie, obiad czy kolację. Z dodatkiem sosu pomidorowego, ulubionych warzyw, mięsa i sera stworzymy coś prostego i smacznego. Bez wątpienia możemy wrzucić na mini pizze dosłownie wszystko co lubimy. Mini pizze będą idealną opcją na imprezę lub kiedy ktoś wpada zaraz, na spontanie. Co zrobić z bułkami? Przede wszystkim grzanki do zup, sałatek, możemy je ususzyć i zetrzeć na bułkę tartą lub dodać do puddingu chlebowego.
Mini pizze w bułkach przepis – składniki
- 40 g passaty pomidorowej
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 6 bułek
- pół puszki kukurydzy
- 1 papryka lub po pół np. żółtej i zielonej
- 6 plastrów sera
- 6 dużych plastrów salami
- przyprawy: oregano do sosu pomidorowego
- ulubione sosy: u mnie sriracha
Potrzebny czas: 20 minut
Przygotowanie
- Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Odcinamy wierzch bułek i wydrążamy. Wyżej w opisie macie napisane co zrobić z resztą bułek jaka zostanie. W miseczce łączymy passatę, koncentrat pomidorowy i oregano. Środek bułek smarujemy sosem.
- Przygotowanie
Do bułek wkładamy ser, salami, paprykę drobno pokrojoną i odsączoną kukurydz. Możemy jeszcze wierzch posypać serem jeśli chcemy. Bułki pieczemy około 7-8 minut 180 stopniach na blasze wcześniej wyłożonej papierem. Na koniec polewamy ulubionym sosem. Smacznego kochani.

Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz więcej przepisów
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/ lub na TikToka https://www.tiktok.com/@dietanaluziepl.
Zapraszam też do przejrzenia innych przepisów z bloga https://dietanaluzie.pl/.
Bardzo Ci dziękuję, że jesteś ze mną! Buziaki!