Ciasto kokosowe szybkie i łatwe – uwielbiam zapach i smak kokosów. Idealne gdy wpadają niezapowiedziani goście. Mokre, delikatne i rozpływające się w ustach – sami sprawdźcie.
Ciasto kokosowe szybkie i łatwe
Składniki
- puszka mleka skondensowanego 530 g lub niesłodzonego (wtedy dosładzamy wedle uznania)
- 2,5 szklanki wiórków kokosowych (pół szklanki do posypania na górę)
- 300 ml mleka kokosowego
- 4 małe lub 3 duże jajka
Potrzebny czas: 10 minut
Przygotowanie
- Sposób przygotowania
Wszystkie składniki razem blendujemy.
- Pieczenie
Masę wylewamy do blaszki, posypujemy wiórkami kokosowymi (pół szklanki) i pieczemy w 180 stopniach/ 35 min. Najlepsza blaszka do tego ciasta to kwadrat 24 cm. Smacznego!

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/