Ciasto delicja jagodowa w białej czekoladzie jednoporcjowe – kto nie kochał tych ciastek? Połączenie biszkoptu, pysznej galaretki i białej czekolady.
Ciasto delicja jagodowa w białej czekoladzie jednoporcjowe
- 2 łyżeczki żelatyny (8g)
- 4 biszkopty
- 5 łyżek jogurtu naturalnego 0%
- 50 g odżywki biała czekolada
- 150 ml wody
- szklanka jagód
- erytrol (do posłodzenia naszej galaretki z jagód)
Potrzebny czas: 25 min..
Przygotowanie
- Galaretka jagodowa
Do garnuszka wrzucamy jagody, zalewamy wodą (100ml), dodajemy erytol i zagotowujemy. Następnie dodajemy jedną łyżeczkę żelatyny, mieszamy i studzimy. Po wystudzeniu wylewamy do pojemnika i wstawiamy na godzinę do lodówki.
- Biała czekolada
Jogurt naturalny blendujemy z odżywką. Żelatynę (1 łyżeczkę) rozpuszczamy w gorącej wodzie (50ml), studzimy i dodajemy do jogurtu. Wszystko blendujemy i wylewamy na naszą galaretkę. Biszkopty układamy w masie jogurtowej i do lodóweczki (jak chcecie mięciutkie biszkopty to polecam je zamoczyć w mleku i wtedy włożyć). Smacznego! Całość ma 300 kcal, B:35.2, T:3.0, W:36.7.

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/