Ciastka francuskie z brzoskwiniami i serkiem – ciastka francuskie bo są z ciasta francuskiego. Nie wiem jak Wy ale ja uważam, że ciasto francuskie jest świetnym produktem. Bez wątpienia hitem jest to, że jest teraz dostępne nawet ciasto francuskie light. Bezsprzecznie z ciasta francuskiego zrobimy ekspresowe rzeczy na słodko i na słono. Przede wszystkim kocham ciasto francuskie za to, że co byśmy do niego nie dodali, wrzucili wyjdzie coś genialnego. Ze słodkich przepisów zrobimy nadziewane rogaliki dżemem, czekoladą, rożnymi kremami, zrobimy ekspresową karpatkę z budyniem. Ze słonych zrobimy mini pizzerinki, paluchy, ciasta z czosnkiem, odrywane przekąski, zrobimy paszteciki z mięsem. Na koniec jeszcze dodam, że to warto szaleć i kombinować w kuchni używając ulubionych składników, możemy wtedy odkryć coś genialnego.
Ciastka francuskie z brzoskwiniami i serkiem – składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100 g serka śmietankowego
- 1 jajko
- 3 duże połówki brzoskwini z puszki
Potrzebny czas: 25 minut
Przygotowanie
- Przygotowanie
Ciasto francuskie kroimy na 12 części. Na 6 kawałków nakładamy serek i układamy pokrojoną w plastry brzoskwinie. 6 nieposmarowanych kawałków układamy na tych z serkiem i brzoskwiniami. Brzegi ciastek zlepiamy dokładnie palcami lub widelcem.
- Przygotowanie
Na ciastkach robimy nacięcia, tak jak na zdjęciu przepisu. Ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 15-20 minut w 220 stopniach.

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz, podziel się swoją opinią
Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz więcej przepisów
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/ lub na TikToka https://www.tiktok.com/@dietanaluziepl.
Zapraszam też do przejrzenia innych przepisów z bloga https://dietanaluzie.pl/.
Bardzo Ci dziękuję, że jesteś ze mną!