Chlebek pełnoziarnisty bez mąki – platki owsiane, otręby, daktyle, pestki słonecznika, siemię lniane, jaja, kefir ale bez mąki. Uwielbiam piec chleb, bułki, domowe mi zawsze najlepiej smakują. Nawet jak robimy domowego kebaba to bułki też sami pieczemy bo po prostu odpowiadają nam najbardziej smakowo.
Chlebek pełnoziarnisty bez mąki – składniki
Składniki:
- 200 g płatków owsianych
- 50 g otrębów owsianych
- 70 g daktyli suszonych
- 50 g pestek dyni
- 40 g orzechów laskowych
- 40 g nerkowców
- 100 g pestek słonecznika
- 60 g siemienia lnianego
- 100 g sezamu
- łyżka syropu klonowego lub miodu
- szczypta soli
- łyżka masła orzechowego
- 4 jajka
- 250 ml kefiru naturalnego
Potrzebny czas: 1 godzina i 15 minut
Przygotowanie
- Krojenie
Daktyle i orzechy kroimy na mniejsze kawałki.
- Masa
Wszystkie składniki dokładnie łączymy i pieczemy w 180 stopniach / godzinkę.

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz
Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz więcej przepisów
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/