gofry, racuchy, placuszki, placki, gofry jabłkowe, racuchy z jabłkiem, placki z jabłkiem, śniadanie, zdrowe śniadanie
Przepisy Śniadania Wypieki

Racuchy z jabłkami z gofrownicy

Racuchy z jabłkami z gofrownicy- Racuchy z jabłkami z gofrownicy? Brzmi śmiesznie? Ale jaki smak i zapach. Kojarzycie racuchy, prawdziwe racuszki, placuszki z jabłkiem? To właśnie to ale w wersji GOFRY. Na początku sama się z siebie śmiałam jak zaczęłam robić te gofry ale jak już spróbowałam się zakochałam. Jabłka kocham i uwielbiam w każdej formie a takie na ciepło w omletach, gofrach, placuszkach to po prostu mogłabym jeść codziennie. Kuchnia to różne dodatki i kombinacje, nic nas w niej nie ogranicza, jedynie wyobraźnia.

Racuchy z jabłkami z gofrownicy

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • kilka kropel aromatu waniliowego (opcjonalnie)
  • szczypta soli
  • łyżka soku z cytryny
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki oliwy / oleju
  • 2 łyżki cukru / ksylitolu / erytrytolu
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250 g jabłek (2 większe jabłka)

Potrzebny czas: 20 minut

Przygotowanie

  1. Przygotowanie

    Gofrownicę rozgrzewamy. Wszystkie składniki blendujemy (oprócz jabłek). Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy (z tego przepisu możecie zrobić placuszki – jeśli nie macie gofrownicy).

  2. Przygotowanie

    Smażymy około 5 minut.

gofry, racuchy, placuszki, placki, gofry jabłkowe, racuchy z jabłkiem, placki z jabłkiem, śniadanie, zdrowe śniadanie

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz 🙂

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!

Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz więcej przepisów
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *