Racuchy z jabłkami z gofrownicy- Racuchy z jabłkami z gofrownicy? Brzmi śmiesznie? Ale jaki smak i zapach. Kojarzycie racuchy, prawdziwe racuszki, placuszki z jabłkiem? To właśnie to ale w wersji GOFRY. Na początku sama się z siebie śmiałam jak zaczęłam robić te gofry ale jak już spróbowałam się zakochałam. Jabłka kocham i uwielbiam w każdej formie a takie na ciepło w omletach, gofrach, placuszkach to po prostu mogłabym jeść codziennie. Kuchnia to różne dodatki i kombinacje, nic nas w niej nie ogranicza, jedynie wyobraźnia.
Racuchy z jabłkami z gofrownicy
Składniki:
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- kilka kropel aromatu waniliowego (opcjonalnie)
- szczypta soli
- łyżka soku z cytryny
- 100 g jogurtu naturalnego
- 100 ml mleka
- 2 łyżki oliwy / oleju
- 2 łyżki cukru / ksylitolu / erytrytolu
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 g jabłek (2 większe jabłka)
Potrzebny czas: 20 minut
Przygotowanie
- Przygotowanie
Gofrownicę rozgrzewamy. Wszystkie składniki blendujemy (oprócz jabłek). Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy (z tego przepisu możecie zrobić placuszki – jeśli nie macie gofrownicy).
- Przygotowanie
Smażymy około 5 minut.

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz
Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz więcej przepisów
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/