Placuszki bananowe z tahini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Wyślij na Email
Share on telegram
Telegram

Placuszki bananowe z tahini – przyznaję, że omlety, naleśniki, placki to najlepsze i najprostsze śniadanie dla mnie. Nie ma nic lepszego niż góra cieplutkich, pysznych placuszków.

Placuszki bananowe z tahini

Składniki

  • 2 jajka (białka ubijam osobno z łyżeczką cukru wanilinowego)
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • gruszka
  • łyżeczka tahini
  • 2 banany małe (najlepiej dojrzałe)
  • pół szklanki kefiru
  • pół szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki oliwy extra vergine

Potrzebny czas: 15 min..

Przygotowanie

  1. Masa

    Białka ubijamy z cukrem wanilinowym. Osobno żółtka, tahini, banany, kefir, mąkę (przesianą) – blendujemy. Gruszką kroimy w małą kostkę. Masę jajeczną łączymy delikatnie z białkiem i gruszką.

  2. Smażenie

    Rozgrzewamy patelnie, dodajemy oliwę. Nakładamy ciasto łyżką, smażymy na rumiany kolor (to śniadanko dla dwóch osób). Całość ma 978 kcal, B: 31.4, T: 36.2, W: 136.7. Połowa to 490 kcal. Smacznego!

Placuszki bananowe z tahini

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?

Zapraszamy na nasz instagram https://www.instagram.com/roksanaptaszek/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

[instagram-feed]
dżem, dżemy, powidła, powidła z jabłek, dżem z jabłek
Fit słodycze

Dżem powidła z jabłek

Dżem powidła z jabłek – to klasyka naszych polskich przetworów. Ten smak, zapach, ja robię zawsze mnóstwo słoików, to dla mnie idealna opcja do słynnej

Zobacz więcej

Zapisz się na Newsletter

Bądź na bieżąco ;)