Pizza na twarogowym spodzie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Wyślij na Email
Share on telegram
Telegram

Pizza na twarogowym spodzie – najprostsza i najsmaczniejsza pizza. W spodach (kalafiorowym, brokułowym) też można się zakochać ale twarogowa najbardziej przypomina prawdziwą pizzę.

Pizza na twarogowym spodzie

Składniki – ciasto

  • twaróg 250g
  • 50 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Domowy sos pomidorowy

  • 150 ml passaty pomidorowej
  • łyżka oliwy
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • dodatki wedle uznania (u mnie mozzarella, pomidorki, rukola)

Potrzebny czas: 10 min..

Przygotowanie

  1. Masa

    Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. Następnie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wykładamy na blachę i wyrównujemy (nadajemy kształt). Pieczemy przez około 30 min.

  2. Sos

    W tym czasie przygotowujemy nasz sos – do garnka wlewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy passatę i resztę przypraw. Zagotować, zmiejszyć ogień i gotować pod uchyloną pokrywą.

  3. Pieczenie

    Wyjemujemy nasz placek, przekręcamy na drugą stronę i nakładamy nasze ulubione dodatki. Na koniec jeszcze raz wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 min/180 stopni. Smacznego!

Pizza na twarogowym spodzie

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie ?

Zapraszamy na nasz instagram  https://www.instagram.com/roksanaptaszek/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

domowe cukierki, kulki czekoladowe, kulki domowe ferrero, słodycze z fasoli, zdrowe słodycze, zdrowe słodycze przepis, przepis czekoladki, przepis praliny
Fit słodycze

Kulki Ferrero Rocher z fasoli

Kulki Ferrero Rocher z fasoli – Kto kojarzy kulki Ferrero? Ja je ubóstwiam! Stwierdziłam, że muszę je zrobić w zdrowszej wersji. Pomysł trochę szalony, jednak

Zobacz więcej

Zapisz się na Newsletter

Bądź na bieżąco ;)