blok czekoladowy, blok czekoladowy przepis, przepis blok czekoladowy, ciasto czekoladowe
Przepisy Wypieki

Blok czekoladowy najlepszy przepis

Blok czekoladowy najlepszy przepis – klasyczny blok czekoladowy z mleka w proszku to miłość. Blok czekoladowy, tarta z białą czekoladą to zdecydowanie moje ulubione ciasta. Z pewnością posmakują i Tobie. Jeśli kochasz ciasta czekoladowe to będzie dla Ciebie strzał w dziesiątkę. Bez wątpienia sprawdzi się na imprezach, niedzielnej kawce czy świętach. Dodatek orzechów, herbatników, daktyli, wafli, bakalii robi super robotę. Można zrobić też bez dodatków ale jeszcze bardziej smakują z dużą ilością orzechów. Blok czekoladowy bez wątpienia znika jak najszybciej w naszym domu, dzięki mnie.

Blok czekoladowy najlepszy przepis

Składniki:

  • 200 g masła
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • kilka kropel aromatu migdałowego
  • dodatki: orzechy (ja dałam pekany i brazylijskie)
  • Możecie dać różne dodatki np. herbatniki, rodzynki, żurawina.

Potrzebny czas: 20 minut

Przygotowanie

  1. Przygotowanie

    Mleko, cukier, kakao, masło wkładamy do rondelka i podgrzewamy aż składniki się połączą (nie zagotowujemy). Ściągamy garnek i miksując lub bardzo szybko mieszając trzepaczką dodajemy mleko w proszku. Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę, dodajemy aromat.

  2. Przygotowanie

    Na koniec dodajemy dodatki i mieszamy, wykładamy masę do keksówki i do lodówki na kilka godzin. Mistrzostwo 🙂

blok czekoladowy, blok czekoladowy przepis, przepis blok czekoladowy, ciasto czekoladowe

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz 🙂

Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!

Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz jeszcze więcej przepisów i pomysłów na jedzenie
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *