Blok czekoladowy najlepszy przepis – klasyczny blok czekoladowy z mleka w proszku to miłość. Blok czekoladowy, tarta z białą czekoladą to zdecydowanie moje ulubione ciasta. Z pewnością posmakują i Tobie. Jeśli kochasz ciasta czekoladowe to będzie dla Ciebie strzał w dziesiątkę. Bez wątpienia sprawdzi się na imprezach, niedzielnej kawce czy świętach. Dodatek orzechów, herbatników, daktyli, wafli, bakalii robi super robotę. Można zrobić też bez dodatków ale jeszcze bardziej smakują z dużą ilością orzechów. Blok czekoladowy bez wątpienia znika jak najszybciej w naszym domu, dzięki mnie.
Blok czekoladowy najlepszy przepis
Składniki:
- 200 g masła
- 2 szklanki mleka w proszku
- pół szklanki mleka
- pół szklanki cukru
- 3 łyżki kakao
- kilka kropel aromatu migdałowego
- dodatki: orzechy (ja dałam pekany i brazylijskie)
- Możecie dać różne dodatki np. herbatniki, rodzynki, żurawina.
Potrzebny czas: 20 minut
Przygotowanie
- Przygotowanie
Mleko, cukier, kakao, masło wkładamy do rondelka i podgrzewamy aż składniki się połączą (nie zagotowujemy). Ściągamy garnek i miksując lub bardzo szybko mieszając trzepaczką dodajemy mleko w proszku. Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę, dodajemy aromat.
- Przygotowanie
Na koniec dodajemy dodatki i mieszamy, wykładamy masę do keksówki i do lodówki na kilka godzin. Mistrzostwo 🙂
Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz 🙂
Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz jeszcze więcej przepisów i pomysłów na jedzenie
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/