Placuszki dyniowe szybkie placki – placuszki z dyni są genialne na słodko jak i na wytrawnie. Będą świetne na śniadanie, obiad czy kolację, lub do twojego pudełka do pracy. Nie potrzebujesz do nich miksera ani innych gadżetów a do tego zrobisz je w pięć minut. Dzięki puree z dyni przemycisz warzywa do waszych placuszków, dzieci będą zadowolone. Puree z dyni jest genialne, można je mrozić, zrobisz placuszki, omlety, gofry, zupy krem, makarony z sosem dyniowym. Zawsze warto takie puree mieć u siebie w domu.
Placuszki dyniowe szybkie placki
Składniki:
- 2 jajka
- 120 g puree z dyni
- 100 ml mleka
- 150 g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej
- łyżka oliwy
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki erytrytolu / ksylitolu / cukru
Potrzebny czas: 25 minut
Przygotowanie
- Przygotowanie
Wszystkie nasze składniki muszą mieć temperaturę pokojową. W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, coś do posłodzenia co wybrałeś i cynamon.
- Przygotowanie
W drugiej jajka, puree i mleko. Składniki mokre i suche mieszamy ze sobą dokładnie. Placki smażymy na naoliwionej rozgrzanej patelni.

Jeśli podoba Ci się pomysł to będzie mi miło jak udostępnisz
Sprawdź resztę moich przepisów z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
Zapraszam na mój Instagram, gdzie znajdziesz jeszcze więcej przepisów i pomysłów na jedzenie
https://www.instagram.com/dietanaluziepl/